На Житомирщині запровадили «гарячу лінію» для захисту прав засуджених

На Житомирщині запровадили «гарячу лінію» для захисту прав засуджених

телефонЗ метою своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув’язнених громадян у прокуратурі області функціонує «гаряча лінія». Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян прокуратури області Сергій Костюк.

Він зазначив, що додержання прав в’язнів залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури.
Зокрема, поточного року на виявлені порушення внесено 313 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 295 службових осіб органів внутрішніх справ та державної пенітенціарної служби в області, а також зареєстровано та розслідуються ряд кримінальних проваджень. Громадяни, права яких порушено під час затримання, ув’язнення чи відбування покарання, можуть повідомити про це у робочі дні з 9 до 18 год. за номером телефону (0412) 44-57-84 або на електронну пошту zpv@zhit.gp.gov.ua.

За усіма отриманими повідомленнями буде організовано перевірки та вжито відповідних заходів задля поновлення порушених прав.

НАШ ГРАД