Платіжних карток в Україні більше мільйона

Платіжних карток в Україні більше мільйона

кредит картыКлієнти банків усе частіше використовують безконтактні платіжні картки для безготівкових розрахунків. Кількість активних безконтактних платіжних карток у ІІ кварталі 2015 року порівняно з попереднім кварталом зросла майже на 122 тис. штук (11,2%) і становила понад 1,2 млн. штук. Про це повідомляє НБУ.
Зростання кількості безконтактних платіжних карток пов’язане насамперед із впровадженням і поширенням банками сучасних банківських продуктів у сфері торгівлі та послуг і, як наслідок, розвитком платіжної інфраструктури. Так у ІІ кварталі 2015 року банки додатково встановили 911 безконтактних торговельних терміналів.

За даними ПрАТ «Український процесінговий центр», середня сума покупки, сплаченої безконтактно, становила в зазначений період 189 грн. і збільшилася на 12% з початку року. Найчастіше безконтактними картками українці розраховувалися на автозаправних станціях, у супермаркетах, ресторанах швидкого харчування, за квитки в кіно, у магазинах косметики.

Цього року розпочато впровадження розрахунків безконтактними платіжними картками за транспортні послуги. Така можливість уже реалізована на 17 станціях КП «Київський метрополітен».

НАШ ГРАД