Поїзд-кухня відправився у свій перший рейс
Поїзд-кухня відправився у свій перший рейс у День подяки – традиційне американське родинне свято. Поїзд вирушив з Києва через Харків до Ізюма. Соціальний проект реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета, повідомоляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України
Поїзд-кухня може виробляти близько 10000 порцій їжі на день в автономному режимі. У день запуску, крім усього іншого, у поїзді приготують традиційні святкові страви Дня подяки – запечену індичку та гарбузовий пиріг.
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27000 літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
«Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто кожного дня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині. Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви. Також хочу привітати американський народ із Днем подяки, який сьогодні наповнений ще й додатковим змістом. Ми вдячні вам і всьому демократичному світу за підтримку», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниця. Він подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проектів, зокрема «Залізну зміну».