У зв’язку з спекотною погодою зростає використання електроенергії

У зв’язку з спекотною погодою зростає використання електроенергії

спека вентиляторМіністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що споживання електроенергії зменшилося на 12% та зросла частка атомної енергетики з 45 до 55% . Ядерним паливом генерація забезпечена на весь опалювальний сезон. Проте 5 блоків перебувають у ремонті, тому є потреба переглянути графік ремонтів, щоб наступного року не виводити в ремонт одночасно таку кількість енергоблоків.

У зв’язку з спекотною погодою зростає використання електроенергії, тому доводиться спалювати вугілля і протягом червня – липня рівень накопичення його на складах зупинився. «Теплова генерація зараз досить активно експлуатується, — наголосив Володимир Демчишин, — щодоби спалюємо 85-90 тис. тонн вугілля – стільки ми спалювали взимку в 10-градусний мороз, а в такі періоди зазвичай використовується 65 тисяч тонн».

Також Міністр наголосив, що споживання газу суттєво зменшилося. «Для проходження опалювального сезону потрібно накопичити 3 млн. тонн вугілля та 19 млрд. куб метрів газу. Зараз є 1,5 млн. тонн вугілля та 13,4 млрд. кубів газу», — повідомив він. «Питання не стільки в запасах, а в надходженні», — зауважив він та висловив сподівання, що з участю європейських партнерів вдасться вирішити питання щодо постачання газу.

Окрім вугілля власного видобування, необхідно завезення імпортного вугілля. «Вугілля є, воно просто не на станціях», — наголосив Володимир Демчишин. Також повідомив, що на сьогодні здійснюється дослідження якості вугілля. Міністр зазначив, що збільшення видобутку вугілля у 2 рази можна досягти при вкладенні 500 млн. гривень, а при нинішній ситуації щомісяця збиток вугільних шахт становить 250 млн. грн.
НАШ ГРАД