Яворівський військовий полігон проінспектують щодо надання медичної допомоги

Яворівський військовий полігон проінспектують щодо надання медичної допомоги

тренувальні бази, полігон20 серпня 2015 року у Львові помер доброволець Збройних сил України, який захворів на пневмонію під час навчань на Яворівському військовому полігоні та не отримав вчасно кваліфікованої медичної допомоги. У серпні це вже друга трагедія на зазначеному військовому об’єкті, повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.  Раніше на Яворівському полігоні після планових стрільб під час спалювання залишків пороху від зарядів на тілі офіцера та двох військовослужбовців загорілася форма. Одного з них врятувати не змогли.

Ці факти свідчать про те, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що розміщений у Яворівському районі Львівської області (Яворівський військовий полігон), порушення прав військовослужбовців на своєчасне отримання медичної допомоги та кваліфікованого лікування набувають   системного характеру.

З метою перевірки стану справ з наданням медичної допомоги військовослужбовцям, Уповноважений з прав людини здійснить  найближчим часом моніторинговий візит на Яворівський військовий полігон.

НАШ ГРАД