На Рівненщині відкрили центр підготовки кухарів
У Корці на Рівненщині відкрили навчально-практичний центр на базі Вищого професійного училища. Відтепер близько 300 учнів закладу здобуватимуть професію на ультрасучасному обладнанні та за допомогою мультимедійних технологій, повідомляє Рівненська ОДА
«Центр став вже двадцятим в області, в планах – до кінця року відкрити ще 5. Тому Рівненщина має усі шанси стати справжньою кузнею робітничих кадрів. Високопрофесійних та затребуваних на ринку праці», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відкриття центру.
Очільник області додав, що завдяки центру професійний рівень майбутніх кухарів значно зросте і наші кулінари стануть відомими знавцями своєї справи. Їхня майстерність вплине й на промоцію місцевої кухні. Це стимулюватиме не лише гастротуризм, а й в цілому туристичний хаб області, переконаний Віталій Коваль.
Виробнича майстерня центру забезпечена сучасним обладнанням для відпрацювання практичних навичок. Серед устаткування – холодильні шафи, м’ясорубки, слайсер, мікрохвильовка, печі, плити, міксери та інший кухонний інвентар.
Загалом в закладі навчаються майже 600 студентів, половина з яких – за спеціальністю «громадське харчування».
«Заклад користується популярністю, тому вступ відбувається на конкурсній основі. Діти залюбки йдуть до нас вчитися. Останнім часом більше вступає хлопців», — розповів керівник ВПУ-24 міста Корець Микола Дмитрієв.
Професія кулінара затребувана на ринку. Має попит серед роботодавців. Про це свідчить налагоджена співпраця закладу з відомими рестораціями Кореччини. Вони ще на етапі навчання із задоволенням запрошують студентів на практику.
Загалом на створення навчально-практичного центру спрямовано 1,6 млн грн. Найбільше надійшло з обласного бюджету – 1,1 млн грн. До співфінансування долучилися місто, район та меценати.