На ресурсі «Міжархівний пошуковий портал» доступні 10 млн документів

На ресурсі «Міжархівний пошуковий портал» доступні 10 млн документів

В інформаційному ресурсі «Міжархівний пошуковий портал» для відвідувачів офіційного веб-порталу Державної архівної служби України відтепер доступні понад 10 млн сканкопій архівних документів 9 тематичних документальних комплексів з фондів Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, м. Київ Київ, Центрального державного історичного архіву України, м. Львів, Центрального державного архіву громадських об’єднань та української, Центрального державного архіву-музею літератури та мистецтва України, державних архівів Кіровоградської, Львівської, Полтавської областей, архіву ЗУНР, повідомляє Державна архівна служба України .

Серед них найбільше представлені в режимі онлайн документи з фондів ЦДАВО України – 2,9 млн, ЦДІАК України – 2,3 млн, Держархіву Львівської області – 1,2 млн, ЦДІАЛ України – 1,1 млн.

До кінця поточного року до інформаційного ресурсу планує долучитися Державний архів Київської області, у перспективі – доступ до сканкопій архівних документів з фондів усіх центральних та обласних державних архівів.

11 травня 2022 року в Укрінформі керівник Укрдержархіву Анатолій Хромов презентував інформаційний ресурс «Міжархівний пошуковий портал», який дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів у режимі 24/7. Інформаційний ресурс створінь у співпраці з ПП «Архівні інформаційні системи» та державними архівами.

Добавить комментарий