Повністю замінять прикордонників в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель»

Повністю замінять прикордонників в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель»

кордонВ Державній прикордонній службі розпочато прийом анкет-заяв від військовослужбовців, які мають бажання взяти участь у конкурсному відборі, повідомляє прес-служба відомства. Під час першого етапу буде повністю замінено особовий склад підрозділів, що виконують завдання в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель». Оскільки підготовка інспектора прикордонної служби потребує певного рівня професійних навичок, а саме: знання паспортних документів та вміння розпізнавати підробки, вміння користуватися технічними засобами паспортного контролю, знання законодавства із прикордонних питань, до участі у першій хвилі відбору запрошуються лише військовослужбовці Держприкордонслужби, як діючі, так і мобілізовані, віком від 20 до 35 років з базовою або повною вищою освітою, з вільним володінням іноземною мовою та фізично виховані. Під час послідуючих етапів відбору у конкурсі матимуть змогу взяти участь усі бажаючі громадяни України, які відповідатимуть кваліфікаційним вимогам.

Для того, аби взяти участь у конкурсі, військовослужбовцю потрібно з 1 по 20 серпня в електронному вигляді подати анкету-заяву, зразок якої розміщено на веб-сайті відомства http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/713.htm. За результатами вивчення анкет, здачі кваліфікаційних іспитів та співбесіди будуть відібрані військовослужбовці, які вподовж 2 місяців проходитимуть курс підготовки на базі Навчального центру Держприкордонслужби у Оршанці. Курс складається із спеціальних дисциплін, а також посилених програм іноземних мов та юридичної підготовки. Навчання проходитиме під контролем вітчизняних та іноземних спеціалістів.

Зарплата інспекторського складу, який після навчання приступить до виконання службових обов’язків, становитиме не менше 8 тисяч гривень. Крім того, передбачається преміювання за особисті досягнення. На період участі у конкурсі його учасники будуть забезпечені гуртожитками. Далі, в процесі служби вони матимуть можливість винаймати житло за державні кошти або отримати службову квартиру чи кімнату. Інспекторський склад також буде забезпечений новою і зручною формою одягу, розробленою за передовими стандартами.

За результатами проекту реформа пошириться й на інші підрозділи ОКПП «Київ», а згодом – і всього відомства. Персонал новостворених підрозділів залишиться у статусі військовослужбовців і користуватиметься всіма передбаченими законодавством пільгами та соціальними гарантіями. Усі вимоги до кандидатів та порядок участі у конкурсі розміщено на відомчому веб-сайті.

НАШ ГРАД