Кореспондентка «Нашого Граду» Леніна Бичковська — переможниця конкурсу «Репортери АТО»

Кореспондентка «Нашого Граду» Леніна Бичковська — переможниця конкурсу «Репортери АТО»

ua українаНапередодні Дня Незалежності у прес-центрі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Репортери «АТО». Організатори конкурсу (речник АТО у Луганській області — ініціатор, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та Кризовий медіа центр «Сіверський Донець») поставили за мету об’єднати зусилля журналістів у формуванні єдиного українського інформаційного простору, зокрема, щодо об’єктивного висвітлення Антитерористичної операції у всій її повноті (дії сил АТО, волонтерів, капеланів).  Загалом до конкурсу було представлено кілька сотень творчих проектів. Журі конкурсу, яке очолила відома українська публіцистка Олена Степова, отримало справжній виклик: цікавих публікацій, репортажів з передової, відеосюжетів, радіопрограм, фото та інтернетпостів було дійсно багато. Однак спільними зусиллями кращих визначено.

Переможців привітали та нагородили керівник апарату обласної військово-цивільної адміністрації Ріта Холоденко, речник АТО у Луганській області підполковник Руслан Ткачук, київський видавець та публіцист Вадим Карпенко. За сприяння генерального спонсора конкурсу Лисичанського пивоварного заводу у найближчому майбутньому буде підготовлено та видано альманах, куди увійдуть кращі публікації, які були представлені у «Репортерах АТО».

1. «Слава героям!» (життя солдатів на передовій, фото, відеопортрети героїв, нариси, інтерв’ю з військовими, спогади про загиблих):
Друковані публікація: журналісти Леніна БИЧКОВСЬКА, Інна БОРИСОВА, Олена АНДРЮЩЕНКО
Відео: Олександр ШЕЛЕСТ, Луганське обласне телебачення «Луганщина. Визволення Боровське»
Фото: фотохудожник Костянтин СКОМОРОХ за підбірку фоторобіт «Будні АТО: Луганщина»
Документалістика: Володимир МАРТИНОВ за документальный фильм «Истерзанная тишина», Олександр ШУЛЬМАН «Життя на нулю» (нарис про оборону бійцями батальйону «Айдар» м. Щастя).

2. «Воєнні хроніки» (репортажі з передової);
Друковані публікація: журналісти Евген ГАПИЧ, Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Олена ОСОБОВА
Відео: Наталія НАГОРНА 1+1, за сюжет «Посилення реваншистських настроїв»; журналіст ТРК «Украина» Василий ПОЛОТАЙ за відеосюжет «Без світла і води остались десятки населених пунктів в Луганській області»
Радіо: Марія ЗАВ’ЯЛОВА за радіорепортажі «Город Счастье, нулевая позиция «Фасад» та «Відродження Трьохізбенки».
Документалістика: Владислав СТАРИЦЬКИЙ, «Вільний репортер», за фільм «Молімося за Донбас»

3. «Волонтерська звитяга» (життя волонтерів, їх діяльність на передовій та робота з населенням);
Друковані публікація: журналісти Олена АНДРЮЩЕНКО, Наталья ВОЙНОВА, Яна ЧУМАЧЕНКО; Вікторія САВИЦЬКА — кращий текст про зусилля волонтерів з порятунку тварин зони АТО .
Відео: Олена КОНОВАЛОВА (Еспресо ТВ) за сюжети «Лисичанську майстриню війна не зламала», «Лисичанськ: життя після окупації»
3. «На новому місці» (життя переселенців);
Друковані публікація: Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ, Владимир ХАПЧУК, Вікторія САВИЦЬКА
Відео: Соломія КОШТУРА, м. Львів, за сюжети «Дітям Донбасу іграшки замінили уламки снарядів» та «Переселенці повертаються у свої будинки на лінії вогню, бо нікому не потрібні у мирній Україні»
5. «Економіка зони АТО» (відбудова інфраструктури у визволених містах, діяльність підрозділів військово-цивільного співробітництва CIMIC тощо);
Друковані публікація: журналісти Ігор ГАЛУЩАК та Єгор ПОТОЦЬКИЙ.

6. «Культура в АТО» (культурні події в зоні АТО, святкові волонтерські заходи, тощо);
Друковані публікація: журналісти Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Яна ЧУМАЧЕНКО та Оксана МАРЧЕНКО
Відео: Владислав СТАРИЦЬКИЙ , «Вільний репортер», за сюжет «АТО» проти «Продмашстроя». (Футбол в Сєвєродонецьку).

7. «Душпастирство на передовій та у тилу» (життя та служіння капеланів на передовій, віруючі військовослужбовці та війні);
Друковані публікація: журналісти Яна ЧУМАЧЕНКО, Тетяна КАЛЕНИЧЕНКО, Ярослава ТИМОЩУК

8. «Антифейкова боротьба» (аналіз та спростування фейкових повідомлень);
Друковані публікація: журналісти Ярослава ТИМОЩУК, Наталья ВОЙНОВА, Інна БОРИСОВА
Відео: Анна РУДЕНКО, Оксана КУЛИШЕВА за серію телепрограм «Міфи і реальність – запитай у спеціаліста»
Документалістика: Оксана МАРТИНОВА за документальний фільм «Війна на Донбасі».

Вітаємо кореспондентку «Нашого Граду», власного кореспондента всеукраїнської газети «ФАКТИ та коментарі» Леніну Бичковську з черговою нагородою і бажаємо нових звершень! 

НАШ ГРАД