Україна позивається до Європейського суду щодо незаконного засудження РФ українських громадян

Україна позивається до Європейського суду щодо незаконного засудження РФ українських громадян

россия украинаУряд України прийняв рішення щодо направлення четвертого позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації. Це позов «Україна проти Росії», частиною якого є порушення права на правосуддя Олега Сенцова і інших українських громадян, які були незаконно засуджені російським судом, повідомляє прес-служба КМУ.

«Україна вимагає невідкладно прийняти цей позов і притягнути Російську Федерацію до відповідальності за порушення норм міжнародного права», — наголосив Глава Уряду Арсеній Яценюк. — Цей четвертий позов до Європейського суду з прав людини проти РФ Міністерство юстиції направляє після сьогоднішнього рішення Кабінету Міністрів.

Глава Уряду назвав учорашній вирок Олегові Сенцову та Олександрові Кольченку «антилюдським рішенням так званого російського показушного «суду»: «Це неможливо назвати судом — це політична розправа над українцями». «Ця політична розправа не залишиться поза увагою міжнародної спільноти, адже вся міжнародна спільнота вже засудила незаконне і нелюдське рішення по відношенню до українських громадян», — наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що вчора провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні і Польщі Венді Хінтон. Глава Уряду нагадав, що Нова Зеландія є непостійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй: «Наші західні партнери, постійні й непостійні члени Радбезу ООН, поставлять питання щодо незаконного засудження Сенцова і інших громадян України в Раді безпеки ООН. Тому що Росія, яка є постійним членом Ради безпеки, — постійно порушує Статут Організації Об’єднаних Націй і всі міжнародно-правові документи, які є основою глобальної архітектури безпеки, поваги до прав людини і громадянина».

НАШ ГРАД