Уряд звітуватиме в режимі онлайн

Уряд звітуватиме в режимі онлайн

интернетКабінет Міністрів України відкрив окремий розділ порталу http://program.kmu.gov.ua/ , на якому в режимі реального часу кожне міністерство звітує про стан виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Для кожного міністерства створена окрема рубрика, де перелічені всі завдання, які має виконати міністерство. По кожному з них є певний перелік етапів виконання, які щоденно мають вноситися на сайт в процесі роботи над завданням. Таким чином кожен громадянин може спостерігати за темпами реалізації кожного з нормативних актів: чи розпочата розробка акту, чи проходить громадське обговорення, чи внесено акт на розгляд Кабінету Міністрів.

По кожному з завдань Програми встановлена конкретна дата виконання, на яку потрібно зауважити, оцінюючи діяльність міністерств. У випадку, якщо Кабінетом Міністрів приймається рішення про перенесення дати виконання, чи про відміну або внесення додаткового завдання якомусь з міністерств – дані на сайті будуть змінюватись. Сайт є відображенням постійного процесу роботи над виконанням Програми діяльності Кабінету Міністрів.

Для зручності аналізу на сайті є рубрика «інфографіка», в якій є три типи діаграм:
— арифметичний результат виконання програми кожним міністерством (порівняння кількості виконаних з кількістю ще не виконаних завдань);
— статус виконання завдань – по яких завданнях вже розпочато виконання (термін роботи над проектом закону, наприклад, може складати декілька місяців), які завдання виконані, по яких прострочено строк виконання, та по яких робота ще не розпочата;
— а також статус виконання розділів Програми: оборонна, соціальна, міжнародна, економічна та ін. політики Уряду.

НАШ ГРАД